Θερμοπλαστική Βαφή

  1. Αρχική
  2. ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΩΝ
  3. Επεξεργασία Μετάλλου
  4. Θερμοπλαστική Βαφή
Θερμοπλαστική Βαφή

Η αποτελεσματική και αποδοτική προστασία των μεταλλικών εξαρτημάτων από τη διάβρωση είναι επιτακτική σε όλους τους τομείς. Οι Θερμοπλαστικές Βαφές χρησιμοποιούνται με επιτυχία  για την προστασία των μεταλλικών επιφανειών από τη διάβρωση αλλά και ως επικαλύψεις χαμηλής τριβής και με προσαρμοσμένες ηλεκτρικές και μαγνητικές ιδιότητες. Εκτός από τις μέγιστες προστατευτικές ιδιότητες που επιτυγχάνονται  με την εφαρμογή μίας και μόνο στρώσης, οι επικαλύψεις με θερμοπλαστικά πολυμερή υλικά με μορφή πούδρας προσφέρουν υψηλή οικονομική απόδοση ακόμη και σε ακραίες συνθήκες.

 

Η χρήση συστημάτων υγρών βαφών είναι ένα αποτελεσματικό μέσο προστασίας των μεταλλικών επιφανειών από τη διάβρωση. Ανάλογα με την εφαρμογή του προστατευτικού συστατικού, ένα σύστημα υγρής βαφής απαιτεί τέσσερις έως έξι στρώσεις και εκτεταμένη χρήση διαλυτών για αποτελεσματική προστασία.

Οι θερμοπλαστικές επικαλύψεις πολυμερών υλικών σε μορφή πούδρας (πλαστικοποιήσεις) που εφαρμόζονται με θερμικό ψεκασμό παρέχουν αξιοσημείωτη εξοικονόμηση υλικού και ενέργειας και συχνά, επιτρέπουν τη χρήση οικονομικότερων υλικών.

 

Ο θερμικός ψεκασμός είναι μια μοναδική, περιβαλλοντικά συμβατή, τεχνική για την εφαρμογή πολυμερών και σύνθετων πολυμερών. Τα υλικά αυτά προσφέρονται σε  μορφή πούδρας και συνεπώς εξαλείφεται η ανάγκη για διαλύτες. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για την εφαρμογή επικαλύψεων με μεγάλο εύρος πάχους σε μια ποικιλία υλικών υποστρώματος. Η εφαρμογή  μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα και επί τόπου, στοιχείο σημαντικό για βιομηχανική χρήση. Ο ψεκασμός είναι μια διαδικασία ενός σταδίου, χωρίς να απαιτείται επιπλέον χρόνος σκλήρυνσης.

 

Οι Θερμοπλαστικές Βαφές μπορούν να εφαρμοστούν σε εξαρτήματα κατασκευασμένα από όλα τα είδη μετάλλων και κραμάτων, όπως κοινό χάλυβα, ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και γαλβανισμένα υποστρώματα και, υπό προϋποθέσεις, σε σκυρόδεμα, τούβλο, πέτρα, γυαλί, ξύλο κ.λπ. Επιτυγχάνουν πολύ καλή επίστρωση ακόμη και στις γωνίες, τα άκρα και τα πολύπλοκα σχήματα. Η επικαλυμμένη επιφάνεια χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή μηχανική και χημική αντοχή, αντίσταση σε UV, είναι ηλεκτρικά μονωμένη και απορροφά τον θόρυβο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ελαστικότητα της επικάλυψης. Η βαφή δεν ξεφλουδίζει ακόμη και σε μεγάλες διακυμάνσεις ή πολύ χαμηλές  θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι η βαφή δεν απαιτεί συντήρηση καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της. Ακόμη και αν απαιτούνται επισκευές ή μετατροπές, η επισκευή γίνεται επί τόπου μειώνοντας το λειτουργικό κόστος και οδηγώντας σε  σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

 

Αυτές οι ιδιότητες κάνουν τις θερμοπλαστικές βαφές ιδανικές για εφαρμογές όπου απαιτείται  αποτελεσματική προστασία από τη διάβρωση, όπως στους θαλάσσιους και υπεράκτιους τομείς. Ακόμη και με μία στρώση βαφής, μπορούν να ικανοποιηθούν απαιτήσεις έως την κατηγορία Cx προστασίας από τη διάβρωση σύμφωνα με το DIN 20340 χωρίς αστάρωμα ή μέτρα βελτιστοποίησης της πρόσφυσης.

 

Άλλες εφαρμογές στις οποίες οι θερμοπλαστικές βαφές σε μορφή πούδρας έχουν αποδείξει τα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνουν την προστασία εξοπλισμού που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, εξαρτήματα οχημάτων, εξαρτήματα κυκλοφοριακού και οδικού εξοπλισμού,  αρχιτεκτονικά στοιχεία, εξαρτήματα βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μεταλλικά έπιπλα και  εξωτερικές περιφράξεις.

 

H STEEELMAXenergy διαθέτει πλήρη εξοπλισμό για Θερμικό Ψεκασμό καθώς και συνεργασία με τους μεγαλύτερους οίκους προμήθειας θερμοπλαστικών βαφών με μορφή πούδρας.

 

 

Θερμοπλαστική Βαφή