Μεταλλικά Ερμάρια Ηλεκτρικών Πινάκων IP65 IK10

 1. Αρχική
 2. ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 3. Μεταλλικά Ερμάρια Ηλεκτρικών Πινάκων
Μεταλλικά Ερμάρια Ηλεκτρικών Πινάκων IP65 IK10

Τα Μεταλλικά Ερμάρια της STEELMAXenergy χαρακτηρίζονται από στιβαρότηταάψογη αισθητικήεργονομία λόγω της  ευκολίας σύνδεσης των καλωδίων εισόδου και εξόδου, άνεση που διασφαλίζεται από την κατά 20%, τουλάχιστον, επεκτασιμότητα του πίνακα και ευελιξία στην διαστασιολόγηση. Ενώ ο ζητούμενος βαθμός προστασίας (ΙΡ) και η αντοχή σε μηχανικές κρούσεις (ΙΚ) λαμβάνονται πάντοτε υπόψη.

 

Τα Μεταλλικά Ερμάρια της STEELMAXenergy, μετά την οριστική τους διαμόρφωση (σχεδιασμός , κόψιμο λαμαρίνας, στραντζάρισμα, συγκόλληση, τρόχισμα) υπόκεινται σε απολάδωση, φωσφάτωση και βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή πούδρας 100% πολυεστερικής (100-120 μικρά).

 

Διατίθενται διάφοροι τύποι μεταλλικών ερμαρίων :

 • Πεδία Χαμηλής Τάσης
 • Ερμάρια  για επιδαπέδια, επίτοιχη ή χωνευτή εγκατάσταση
 • Πίλλαρ
 • Κονσόλες Χειριστηρίων
 • Οικίσκοι
 • Racks

 

Πεδία Χαμηλής Τάσης

 

Τα επιδαπέδια επεκτεινόμενα πεδία είναι κατασκευασμένα για χρήση σε εφαρμογές διανομής χαμηλής τάσης. Είναι επισκέψιμα από όλες τις πλευρές τους και διαθέτουν  σκελετό μεγάλης αντοχής. Η διέλευση των καλωδίων γίνεται είτε από το επάνω, είτε από το κάτω μέρος τους αποσπώντας τα φύλλα λαμαρίνας από τα οποία αποτελούνται. Διαθέτουν μετώπη από λαμαρίνα DKP 1,25mm έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ο ασφαλής χειρισμός από το χειριστή. Υπάρχει δυνατότητα μερικής διαμερισματοποίησης απομονώνοντας την κεντρική μπάρα σε κλειστό διαμέρισμα. Οι μεντεσέδες και τα κλείθρα που χρησιμοποιούνται στα επιδαπέδια επεκτεινόμενα πεδία είναι της εταιρείας ΕΜΚΑ. Ο βαθμός προστασίας τους  κυμαίνεται από ΙΡ 55 έως ΙΡ 65 IK10 ανάλογα με τη χρήση τους και το χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν.

 

 

Ερμάρια  για επιδαπέδια, επίτοιχη ή χωνευτή εγκατάσταση

 

Τα μεταλλικά ερμάρια για επιδαπέδια, επίτοιχη ή χωνευτή εγκατάσταση είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα DKP 2mm. Είναι ανοιχτά μόνο από εμπρός, διαθέτουν ειδικούς μεντεσέδες για τη στερέωση της πόρτας και κλείθρο (τύπου ΕΜΚΑ) στο οποίο μπορεί να τοποθετηθεί κλειδαριά. Η  είσοδος και η έξοδος των καλωδίων γίνεται μέσω knocks outs στα οποία μπορούν να εφαρμοστούν στυπιοθλίπτες.  Τα ερμάρια διαθέτουν ειδικά μεταλλικά άγκιστρα για στερέωση στον τοίχο. Ο βαθμός προστασίας τους κυμαίνεται από ΙΡ 55 έως ΙΡ 65 IK10 ανάλογα με τις απαιτήσεις

 

 

Pillars

 

Τα Pillars είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα DKP 2mm με κεκλιμένη οροφή για εξωτερική  τοποθέτηση και έχουν βαθμό προστασίας ΙΡ 65 IK10

 

 

Ειδικά Ερμάρια και Κονσόλες χειριστηρίων

 

Η STEELMAXenergy κατασκευάζει ερμάρια ειδικών προδιαγραφών όσον αφορά στις διατάσεις, τα λειτουργικά χαρακτηριστικά (αντιεκρηκτικά κλπ.) και τα υλικά κατασκευής (ανοξείδωτο, αλουμίνιο κλπ.). Κατασκευάζει επίσης μεταλλικές κονσόλες παντός τύπου.                   

 

 

Οικίσκοι

 

Η STEELMAXenergy έχει δώσει κατά τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη βαρύτητα στους μεταλλικούς, από γαλβανισμένη λαμαρίνα ή panel πολυουρεθάνης, υπαίθριους Οικίσκους μέσης και χαμηλής τάσης, Οικίσκους γεννητριών, φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, βιοαερίου και βιομάζας, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αντιστροφέων (inverters) για τα φωτοβολταϊκά πάρκα κ.λπ.

Επιμένουμε:

 • Στην προσεγμένη κατασκευή της οροφής για να εξασφαλίζεται η πλήρης στεγανότητα εντός του οικίσκου
 • Στον ορθό σχεδιασμό  του πλαισίου του οικίσκου ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής παραλαβή των φορτίων κατά την ανύψωση και μετακίνησή του
 • Στην επιλογή της κατάλληλης βαφής, αναλόγως των συνθηκών, ούτως ώστε να θεωρείται δεδομένη η λειτουργικότητα και η καλή εμφάνιση του Οικίσκου, ακόμη και στο πιο δύσκολο και διαβρωτικό περιβάλλον
 • Στην ενιαία ανάρτηση του Οικίσκου, μαζί με τον εξοπλισμό του, από σταθερά σημεία

 

 

Rack

 

Κατασκευάζουμε Rack διαφόρων τύπων, όπως επιδαπέδια, επίτοιχα και ανοικτά. Υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησης των διατάσεων «U» σύμφωνα με τους κανονισμούς ETSI και 19''. Επίσης διατίθενται rack με ειδικές διατάξεις κλιματισμού.